اختصاص٨٠ درصد فعالیت‌های سوادآموزی به زنان

ساخت وبلاگ

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، شاپور محمد زاده صبح امروز در دیدار وزیرآموزش‌وپرورش با کارکنان سازمان نهضت سوادآموزی که در سالن کنفرانس این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: هرساله طبق روال گذشته برنامه‌های اولویت‌دار، ذیل سیاست‌های وزیرآموزش‌وپرورش تهیه و به استان‌ها ابلاغ شده و توافقی هم با سازمان برنامه بودجه برای تحت پوشش قراردادن افراد بیسواد داریم.

وی افزود: در سال ۹۸، ۴۸۵ هزار و ۹۰۰ نفر را باید تحت پوشش ببریم که ۳۰ هزار نفر از این تعداد در قالب برنامه‌های شتاب‌بخشی به مناطق محروم بوده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: از مجموعه سیاست‌های ابلاغی، ۲۵۰ هزار و ۹۰۰ نفر در دوره سوادآموزی، ۱۰۰ هزار نفر در دوره انتقال، ۱۳۵هزار نفر در دوره تثبیت سواد و دوره تحکیم و ۱۲ درصد به طرح شتاب‌بخشی به مناطق محروم اختصاص داده‌ایم.

محمدزاده با اشاره به گروه‌های مختلف تحت پوشش سوادآموزی، گفت: آموزش اولیای بیسواد، سوادآموزی کودکان، زندانیان، عشایر، اتباع خارجی، طرح نیروهای مسلح و کارکنان بیسواد کمیته امداد و بهزیستی در اولویت فعالیت‌های سوادآموزی است.

وی تصریح کرد: طرح خواندن با خانواده، حلقه‌های کتاب‌خوانی و انشا، آموزش نماز کلید بهشت، آموزش مقدمات رایانه و زبان انگلیسی را در برنامه‌های سازمان داریم.

محمدزاده تأکید کرد: از ارقام پیش‌بینی‌شده تا ۱۹ بهمن امسال از تعداد مورد نظر ۳۷۶ هزار و ۳۸۶ نفر تحت پوشش قرار گرفتند که ۱۷۹ هزار و ۶۹۹ سوادآموزی، ۹۷ هزار انتقال و ۹۹ هزار و ۸۹۳ تحکیم بودند که از این تعداد ۳۴۳ هزار و۹۰۰ نفر اتباع ایرانی و ۳۲ هزار و ۷۵۲ نفر اتباع خارجی را پوشش داده‌ایم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: از مجموعه سوادآموزان سال جاری تعداد ۶۷ هزار ۷۰۶ نفر معادل ۱۶ درصد مرد و ۳۱۵ هزار و ۹۸۳ نفر معادل ۸۴ درصد زن هستند که تعداد ۲۱۶ هزار و ۹۳۸ در مناطق شهری و ۱۵۹ هزار و ۷۵۱ نفر در مناطق روستایی هستند.

وی افزود: بالغ‌بر ۸۰ درصد فعالیت سازمان نهضت سوادآموزی به بانوان اختصاص دارد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به مراکز یادگیری محلی اظهار کرد: ایجاد مراکز یادگیری محلی با شیوه جدیدی احیاشده است که تاکنون ۴۷۷ مرکز در سراسر کشور داریم و تلاش می‌کنیم تا پایان سال ۹۹ حداقل به ۶۰۰ مرکز در سطح کشور برسد.

محمد زاده بابیان اینکه ۳۵تفاهم‌نامه مشترک با دستگاه دولتی و غیردولتی داریم، گفت: در سال جاری ۵۴ عنوان کتاب آموزشی به مرحله بازنگری و چاپ رسیده است و همچنین دو عنوان پژوهش ملی و ۶۷پژوهش استانی در حال پیگیری است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: سازمان نهضت سوادآموزی در جشنواره شهید رجایی رتبه برتر و در سال ۹۸ با توجه به سیاست‌ها در زمینه افزایش بهره‌وری و خدمات‌رسانی برمبنای فناوری اطلاعات رتبه ۹ بین دستگاه‌های دولتی را کسب کرده است.

وی افزود: باید در سال جاری درصد باسوادی گروه سنی ١٠ تا ۴٩ سال به 96 درصد برسد.

محمدزاده گفت: سالانه ۲۰۰ هزار بی‌سواد صرف، مورد آموزش قرار می‌گیرند و باید آمار بی‌سواد مطلق در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال کمتر از یک‌ میلیون نفر باشد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به چالش‌های موجود، اظهار کرد: ضوابط ادغام در بدنه آموزش‌وپرورش به‌خوبی اجرا نشده است و کار را در حوزه سوادآموزی دچار مشکل کرده و سوادآموزی باید موضوع همه بخش‌های وزارت‌آموزش‌وپرورش باشد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های موجود متناسب نبودن بودجه با اعتبارات تخصیص‌یافته به برنامه‌های مصوب است.

محمد زاده خاطرنشان کرد: در سال جاری تهیه و تدوین برنامه سه سطحی را برای استان‌ها داشتیم که در آن استان‌ها به سه سطح؛ بالاتر از میانگین کشور، در سطح میانگین و پایین‌تر از میانگین باسوادی کشور تقسیم‌شده‌اند و در تلاش هستیم با این طرح شتاب بیشتری به برنامه‌ها داده شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در پایان گفت: به‌روزآوری پایگاه اطلاعاتی، ثبت‌نام و نظارت بر دوره‌های آموزشی از طریق موبایل، روش‌های نوین آموزشی، پیگیری و تصویب نظام آموزشی بزرگ‌سالان، پیگیری تصویب لایحه اجرایی شدن آموزش عمومی برای افراد زیر ٣٠سال و... ازجمله برنامه‌هایی است که در سازمان پیگیر اجرایی شدن آن‌ها هستیم.

انجمن اپتیک و فوتونیک ایران...
ما را در سایت انجمن اپتیک و فوتونیک ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : انجمن اپتیک و فوتونیک ایران opsi بازدید : 270 تاريخ : جمعه 25 بهمن 1398 ساعت: 0:50

خبرنامه