خروجی آموزش‌وپرورش باید انسانی پژوهش محور باشد

ساخت وبلاگ

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، محسن حاجی میرزایی درآئین بزرگداشت روز ملی پژوهش و تجلیل از معلمان پژوهنده و پژوهشگران برگزیده که در تالار فرهنگ تهران برگزار شد، با طرح این سوال که درارزیابی واقع بینانه و منصفانه‌  از جریان پژوهش، باید ببینیم با پژوهش های انجام شده  تا کنون کدام مسائل را حل کرده‌ایم؟ اظهار کرد: در شرایطی که  با محدود یت  منابع مواجه هستیم و فرصت ها نیز گذرا  هستند  و ما  همواره انتخاب هایی داریم لذا این انتخابها ممکن است تصمیمات بعدی ما را محدودکند.

وی انتخاب و تصمیم گیری را امری دائمی و بسیار مهم بر شمرد و افزود:   اتخاذ یک تصمیم ممکن است افرادی  را متاثر کند  و بخشی از جامعه را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین نهایت دقت در امر تصمیم گیری ضروری است.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: با توجه به آرمان ها و اهداف  نظام تعلیم و تربیت تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم  بنابراین برای دستیابی به آرمان ها نیارمند  تحقیق و پژوهش هستیم البته  باید  با انجام هر پژوهشی یک گام جلوتر برویم.

وی ادامه داد: سرعت تغییرات  در جهان امروز اولویت ها را دائما دستخوش تغییر  می کند و روش ها  را نیز تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین باید درک روشنی از آینده داشته باشیم  تا تصمیمات  درستی را اتخاذ کنیم و این نیازمند پژوهش است.

 حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: پژوهش  این فرصت را به ما می دهد تا نسل آینده را به گونه ای تربیت کنیم که در مواجهه با مشکلات  بتوانند پیروز شوند  لذا نسبت آموزش و پرورش با تحقیق و پژوهش نسبتی جدی و اساسی است و ما وظیفه داریم دانش آموزان را  پژوهنده پرورش دهیم.

وی اضافه کرد: گاهی اوقات که در سپهر سیاسی کشور و حتی  برخی مناظرات سیاسی اندیشه می‌کنم عمیقا متاثر می شوم که تا چه حد گفتارهای بی‌پایه و اساس حتی در برخی محافل علمی  به راحتی مطرح می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تاثیر شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بر ذهن افراد و تاثیر گذاری آن بر مناسبات فرهنگی و سیاسی  اظهار کرد: تحولات  ناشی از فضای مجازی افراد  را به سمت فضاهای جدیدی سوق داده است لذا اگر نگاه هوشمندانه‌ای در این زمینه نداشته باشند دچار استیصال و عقب‌ماندگی می‌شویم اما پژوهش این فرصت را برای ما ایجاد می کند تا مواجهه خوبی با این فضا  داشته باشیم.

وی با اشاره به یک تمثیل اظهار کرد: در شکم مادر توانمندی‌هایی برای جنین شکل می‌گیرد که در محیط رحم، جنین به آن توانمندی‌ها نیاز ندارد بلکه در دنیای بعدی به آن نیازمند است لذا اگر شکل‌گیری در آنجا درست اتفاق نیفتد انسان در آینده دچار مشکل می‌شود بنابراین امروزه تحقیق چنین نقشی دارد اگر ظرفیت لازم را برای مواجهه آگاهانه با مسائل در آینده را نداشته باشد، انسان دچار سرخوردگی می‌شود.

عضو کابینه تدبیر و امید خاطرنشان کرد: حضرت علی علیه‌السلام می‌فرمایند «فرزندان را برای زمان خودشان تربیت کنید» لذا برای تحقق این موضوع نیازمند پژوهش‌های دقیق و جامع هستیم.

وی اظهارکرد: درآموزش‌وپرورش نسبت ما به پژوهش دوحالت دارد، اول اینکه دانش‌آموز را پژوهش‌گر تربیت کنیم. امروزه آموزش‌وپرورش همه دانش را به دانش آموزان منتقل می‌کند و دوم ایجاد آمادگی در دانش آموزان برای رویارویی با آینده است لذا اهمیت پژوهش در این زمینه مشهود است.

حاجی میرزایی ادامه داد: پژوهشگری به ما می‌آموزد که ما سنجیده سخن بگوییم و تصمیمات را متکی بر حقایق اتخاذ کنیم.

وزیر آموزش و پرورش بر دقت در تصمیم‌گیری تأکید و اظهار کرد: خروجی آموزش‌وپرورش باید انسانی پژوهش محور باشد تا در آینده در زندگی خود بر اساس پژوهش تصمیم‌گیری کند.

وی ادامه داد: برای اهمیت دادن به پژوهش باید این مقوله در مرکز سنجش مورد ارزیابی و سنجش قرار گیرد بنابراین تا زمانی که پژوهش در سنجش‌های آموزش‌وپرورش گنجانده نشود این امر محقق نمی‌شود.

حاجی میرزایی با اشاره به ناکافی بودن آمار پژوهشگران گفت:  به تعداد معلمان باید محقق و پژوهشگر داشته باشیم لذاهمه معلمان باید پژوهشگر باشند.

در پایان این مراسم و با حضور وزیر آموزش‌وپرورش از ۴۰معلم پژوهشگر برگزیده با اهدا لوح یادبود تقدیر شد

انجمن اپتیک و فوتونیک ایران...
ما را در سایت انجمن اپتیک و فوتونیک ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : انجمن اپتیک و فوتونیک ایران opsi بازدید : 224 تاريخ : شنبه 30 آذر 1398 ساعت: 23:07

خبرنامه