چگونه می توانیم در وجود فرزندان خود انگیزه ایجاد کنیم؟

ساخت وبلاگ

توصیه ویژه: برنامه مطالعه درسی هفتگی
توصیه می‌کنیم برنامه مطالعاتی و برنامه درسی جدید و به روز را در سایت مرکز پیشرفت و هدایت تحصیلی میم ببینید. در «میم»، به صورت هفتگی با ویدئو و متن تکالیف روزانه و برنامه درسی مطالعاتی برای پایه های مختلف در دسترس شما قرار دارد.

. . . . . . . . . . . . .

اغلب دانش‌آموزان از نظر توانایی های ذهنی و میزان یادگیری به یکدیگر شباهت دارند. گاهی دیده می شود که برخی از آنها نمرات بالایی را کسب کرده و در رشته های دانشگاهی بسیار خوبی تحصیل می‌کنند اما برخی دیگر با همان میزان هوش و استعداد، به توفیق چندانی دست نمی‌یابند. حال این سوال پیش می آید که چرا برخی به موفقیت بیشتری می رسند و برخی ناکام می‌مانند؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت زمانی که استعداد و توانایی افراد یکسان باشد. افرادی که انگیزه‌ی بیشتری دارند، قطعا به خوبی با مسائل کنار آمده و موانع را از سر می‌گذرانند.

چگونه می توانیم در وجود فرزندان خود انگیزه ایجاد کنیم؟

در مدرسه و دانشگاه به خوبی کلاس‌ها و تکالیف را دنبال کرده و در نهایت به موفقیت می‌رسند. بر این اساس روان‌شناسان یادگیری از گذشته تا کنون به دنبال حل این مسئله بودند که چگونه و با چه دیدگاه هایی می توان انگیزه‌ی یادگیری و تلاش را در دانش‌آموزان ایجاد کرد. در ادامه به سه دیدگاه مهم اشاره می شود. هریک از این دیدگاه‌ها به طور قطع می تواند، در فرزندان ما انگیزه و رغبت به تلاش را ایجاد کند. ما می‌توانیم بسته به شناخت روحیات فرزندمان یک یا چند دیدگاه زیر را به کار ببندیم.

دیدگاه گروه اول: گروهی از روان‌شناسان پرورشی، نقش فرد را در ایجاد انگیزه و یادگیری بسیار با اهمیت می دانند. آن‌ها معتقد هستند زمانی که فرد برای تکالیف درسی یا فعالیت های کاری خودش ارزش بسیاری قائل شود و به توانایی‌های خود ایمان داشته باشد.

انگیزه و اشتیاق برای عمل به دست می آورد و به خوبی به پیش می رود. ما می‌توانیم در رابطه با توانایی‌های فرزندمان به او قوت قلب بدهیم. او را به این باور برسانیم که استعداد انجام کارهای بزرگ را دارد و در صورت تلاش می تواند به جایگاه دلخواه خود و یا فراتر از آن برسد. زمانی که در درون فرزند ما باورهای مثبت تقویت شود و به خود باوری برسد، انگیزه ی بسیار برای تلاش کردن به دست می آورد و به خوبی به پیش می رود.

ممکن است گاهی معلمان، همکلاسی ها و اطرافیان، فرزند ما را فاقد توانایی لازم برای انجام کار یا انتخاب رشته‌ی دلخواهش بدانند. اگر فرزند ما به خودباوری بالایی رسیده باشد. به نگرش اطرافیان نسبت به خود اهمیتی نداده و راه خود را بدون کوچکترین وقفه ای پشت سر می گذارد. ایجاد و پرورش باورهای مثبت، علاوه بر اینکه به فرزند ما کمک می کند که در زمینه‌ی شغلی و تحصیلی به صورت موفق عمل کند، او را در مسیر زندگی آینده نیز راهنمایی می نماید و او با باور خود راه صحیح را انتخاب نموده و سختی ها را پشت سر می گذارد.

دیدگاه گروه دوم: گروهی از روان‌شناسان معتقدند که نگرش فرد باعث ایجاد انگیزه می شود. گاهی نوع نگرش فرد میزان انگیزه ی او را چند برابر می کند و برعکس گاهی نگرش فرد، او را به شکست می رساند.به عقیده ی این دسته روان‌شناسان گروهی از افراد شکستها و موفقیت‌های خود را ناشی از شانس، بخت و... می دانند. این دسته از افراد اگر به شکست رسیدند. شکست خود را به بد شناسی، بد بودن معلمان، سخت بودن امتحان و... نسبت می دهند.

این مطلب ادامه دارد ولی ادامه آن به شما نمایش داده نمی شود!
برای دیدن ادامه این مطلب  به صورت کامل باید عضو سایت باشید.  ادامه برخی مطالب سایت (از جمله این مطلب) فقط به اعضا نمایش داده می شود.
اگر قبلاً عضو شده اید و کد و رمز دارید، برای ورود اینجا کلیک کنید:
ورود اعضا

اگر عضو نشده اید، عضو شوید و به حدود 50 هزار عضو سایت بپیوندید. عضویت بسیار ساده است و در کمتر از یک دقیقه انجام می شود.
برای عضویت در سایت کلیک کنید


نویسنده مطلب :اعظم پیکانی



انجمن اپتیک و فوتونیک ایران...
ما را در سایت انجمن اپتیک و فوتونیک ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : انجمن اپتیک و فوتونیک ایران opsi بازدید : 248 تاريخ : يکشنبه 8 دی 1398 ساعت: 12:16

خبرنامه