جواب فعالیت های درس 2 آمادگی دفاعی پایه دهم

ساخت وبلاگ

. . . . . . . . . . . . .

جواد فعالیت های درس دوم اقتدار دفاعی آمادگی دفاعی دهم

درباره هر یک از منابع اقتدار چند نمونه ذکر کنید.

ردیف نوع اقتدار نمونه ها
1 نظامی ساخت سامانه های موشکی و فضایی

ساخت سامانه رهگیری و بهره برداری از امواج الکترومغناطیسی

ساخت سیستم های فناوری اطلاعات در کشور

2 سیاسیمردم سالاری دینی

مشارکت فعال مردم در تصمیم گیری های دولتی که متناسب با فرهنگ عمومی جامعه باشد

مبارزه با تهاجم فرهنگی

3 اقتصادیتولید محصولات کشاورزی

ساخت و راه اندازی پروژه های عمرانی، فرودگاه، راه آهن، اسکله

​​​​​​​تولید قطعات صنعتی پیشرفته

4 علمی و فناوری سلول های بنیادین

تولید ماهواره

​​​​​​​ساخت هواپیمای بدون سرنشین

5 فرهنگی فرهنگ عاشورایی

فرهنگ بسیجی

​​​​​​​حضور بسیجیان در جامعه و بازسازی مناطق محروم


جواب فعالیت 2 صفحه 15 درس دوم آمادگی دفاعی دهم

با استفاده از منابع معتبر نقش شهید حسن طهرانی مقدم را در پیشرفت و توسعه صنایع موشکی ایران بررسی و در کلاس ارائه نمایید.

پاسخ: حسن تهرانی مقدم در ۶ آبان ماه ۱۳۳۸ در محله سرچشمه، تهران زاده شد. او پس از طی تحصیلات مقدماتی، موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شد. وی که در اولین روزهای تشکیل سپاه پاسداران، به عضویت این نهاد درآمده بود، در دوران جنگ ایران و عراق، نخستین فرمانده توپخانه سپاه و بنیانگذار واحد توپخانه در سپاه بود. پس از آن طهرانی مقدم مسئولیت واحد توپخانه را به حسن شفیع زاده واگذار کرد و به یگان موشکی سپاه پاسداران رفت و مسئولیت این یگان را برعهده گرفت.

او همچنین در تشکیل و بنیان گذاری فرماندهی موشکی سپاه پاسداران تأثیرگذار بود. حسن طهرانی مقدم با پایان جنگ، وارد حوزه تحقیقات و توسعه فعالیت های موشکی در سپاه پاسداران شد و مسئولیت ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه را برعهده گرفت. در دوران پس از جنگ ایران و عراق، تهرانی مقدم وظیفه مدیریت بر پروژه ساخت چند موشک را در واحد موشکی سپاه قبل از غلامرضا یزدانی برعهده داشت، بدین خاطر برخی از همکارانش به او لقب پدر موشکی ایران دادند.

شهید تهرانی مقدم هیچ گاه به اهداف و دستاوردهای میانی و محصولات پایین دستی از فعالیت های خود در حوزه های نظامی و علمی رضایت نمی داد و همواره درصدد دستیابی به بهترین ها بود و برای رسیدن به این مقصود از چنان خلاقیتی در جذب منابع و هماهنگ سازی ظرفیت ها بهره مند بود که به صورت خودکار همه موانع از مسیر ایشان برداشته می شد.

این شهید بنیان گذار واحد توپخانه و موشکی سپاه بود و از آنجایی که در ابعاد مختلف عملیاتی و صنعت دفاع موشکی توانست ظرفیت بی بدیل و توانی مقهور کننده را به ثمر برساند به پدر موشکی جمهوری اسلامی ایران ملقب شد. قدرت بازدارندگی و دفاع موشکی جمهوری اسلامی ایران مهم ترین هدیه و دستاورد شهید تهرانی مقدم به سپاه و نظام بود.

بیشتر بخوانید: جواب فعالیت های درس 1 آمادگی دفاعی پایه دهم


پاسخ فعالیت 3 صفحه 15 درس 2 آمادگی دفاعی دهم

تولید تجهیزات دفاعی توسط متخصصان ایرانی چه تأثیری در تعاملات سیاسی ما در جهان دارد؟

پاسخ: در تعامل با دیگر کشورها دو عامل ثروت و قدرت تاثیر چشمگیری دارد، تولید تجهیزات دفاعی برای هر کشوری می تواند ایجاد قدرت کند و این تولید برای کشور ما نیز توانایی محسوب می شود، به طوری که کشورهای دیگر در برخورد و تعاملات سیاسی با کشور ما نمی توانند به ما به چشم کشوری ضعیف نگاه کنند و باید احترام را رعایت کنند.


پاسخ فعالیت ۴ صفحه ۱۸ درس دوم آمادگی دفاعی دهم

با استفاده از منابع معتبر (مانند سایت وزارت دفاع و…) یکی از تولیدات داخلی معرفی شده در این درس یا موارد دیگری را به دلخواه انتخاب و درباره قابلیت های آن تحقیق کنید.

پاسخ: قاهر یک جنگنده جت دو موتوره و تک سرنشینه با دو ورودی هوا در دو طرف کابین خلبان و دو خروجی است. طول قاهر کمتر از ۱۶ متر و فاصله دو نوک بال آن کمتر از ۱۱ متر تخمین زده می شود. این جنگنده توانایی حمل تسلیحات پیشرفته بومی را دارد و از قدرت تهاجمی بالا برخوردار است. قابلیت نشست و برخاست با طول باند کوتاه و تعمیر و نگهداری آسان و سریع از دیگر ویژگی هواپیمای قاهر۳۱۳ می باشد.

همچنین گفته شده است که این جنگنده ایرانی قادر است، ۶ موشک هوا به هوا را در خود جای دهد. طبق اظهارات احمد وحیدی وزیر دفاع وقت ایران، این جنگنده دارای سطح مقطع راداری بسیار کم بوده و با تجهیزات پیشرفته ساخته شده و به سامانه های الکترواویونیک مجهز می باشد. به گفته وی این جنگنده قادر به حمل تسلیحات پیشرفته بومی بوده و از قدرت تهاجمی بالایی برخوردار است.

وحیدی قابلیت نشست و پرواز با طول باند کوتاه، توانایی انجام عملیات پروازی در ارتفاع پست و تعمیر و نگهداری آسان و سریع را از دیگر ویژگی های این جنگنده برشمرد. هرچند برخی از کارشناسان بین المللی آن را شبیه به یک مدل آزمایشی دانسته اند؛ و طبق گفته وزیر دفاع در هفته دولت ۱۳۹۵ اعلام کرد نمونه اصلی ساخته شده و سپاه نیازمند و کاربر هواپیمای مورد نظر می باشد و تا اواخر سال آماده نصب موتور و تست اصلی هست و این هواپیما بیشتر نمونه پژوهشی است و در صورت سفارش تولید خواهد شد

برخی تحلیلگران نظامی مدعی هستند که جنگنده قاهر۳۱۳ شباهت به جنگنده “F18” دارد که برای مأموریت های تهاجمی و جنگ های هوا به هوا کاربرد دارد البته توان عملیاتی قاهر۳۱۳ در توان هجومی پرواز در ارتفاع پست، رادار گریزی، مقابله هوا به هوا با اهداف متخاصم و سرعت عمل بالا است.


منبع: مجله اینترنتی ماگراتا


انجمن اپتیک و فوتونیک ایران...
ما را در سایت انجمن اپتیک و فوتونیک ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : انجمن اپتیک و فوتونیک ایران opsi بازدید : 99 تاريخ : دوشنبه 10 بهمن 1401 ساعت: 21:30

خبرنامه